Teatteri PROvinssi jatkaa Mustion Linnan kesäteatterin tuottajana seuraavatkin viisi vuotta


Tänä vuonna farssikomedian pääroolissa nähdään Severi Saarinen, muissa rooleissa mm. Mustion Linnan uudet kasvot Sari Havas ja Valtteri Lehtinen

Kesästä 2017 alkaen Teatteri PROvinssi on tuottanut ja tuonut ohjelmistoa Mustiolle. Ensimmäinen tuotanto oli farssi Ministeriä viedään, toisena vuonna 2018 esitettiin Tenorit liemessä sekä Viimeinen patruuna. Vuonna 2019 suursuosikki Vadelmavenepakolaista tähditti mm. Risto Kaskilahti ja Viimeinen Patruuna nähtiin ruotsinkielisenä versiona Den Sista Patronen. Vuonna 2020 oli välivuosi omista tuotannoista koronapandemian takia, mutta 2021 jatkettiin musiikkinäytelmällä Kaksi puuta. 2022 palattiin farsseihin huippuhauskalla Ilmasta rahaa -tuotannolla. Toiminnan alusta asti vierailuesitykset ovat olleet tärkeä osa toimintaa. Jokaisena vuonna on nähty niin konsertteja, koko perheen ohjelmistoa, estradiviihdettä kuin stand up -esityksiäkin. Tänä vuonna vierailuja nähdään kahdeksan eri esitystä, joista kertyy esityskertoja yhteensä 12.

Kesä 2023 alkaa farssikomedian Ulkomaalainen ensi-illalla 1.7.2023. Sen työryhmä koostuu tuttuun tapaan alan huippuosaajista. Tänä vuonna lavalla nähdään Severi Saarinen, Sari Havas, Valtteri Lehtinen, Esa Nummela, Mikael Karvia, Hannamaija Nikander ja Jussi Salminen. Kaksi viimeksi mainittua edustavat lohjalaista osaamista, muut tulevat pääkaupunkiseudulta sekä Salosta. Larry Shuen käsikirjoittaman ja Teemu Kaskisen suomentaman teoksen ohjaa Teatteri PROvinssin oma Joonas Suominen.

Teoksen pohja-asetelma on houkuttava ja pohjustaa farssille tyypillistä väärinymmärrysten vyyhtiä. Severi Saarisen roolihahmo Charlie on ujo iso-britannialainen mies, joka lähtee ystävänsä Froggyn (Esa Nummela) kanssa lomalle Amerikan maaseudulle. Vieraiden kanssa keskustelu on kuitenkin Charlien mielestä hermoja raastavaa, joten ystävykset päättävät juksata majatalon rempseää emäntää Bettyä (Sari Havas), että Charlie on ulkomaalainen, eikä ymmärrä muiden majatalon asukkaiden puheista sanaakaan. Mitä salaisuuksia ja arkaluontoisia keskusteluja tämä majatalon vieras kuulekaan ja minkälainen soppa siitä saadaan aikaan!

Teatteri PROvinssi tulee jatkamaan Mustion Linnan kesäteatterin tuottamista myös seuraavat viisi vuotta vasta uusitun sopimuksen mukaisesti. ”Tämä tarkoittaa varmuutta ja tuo tärkeää jatkuvuutta toiminnan suunnitteluun, molemmin puolin”, kertoo teatterinjohtaja Seppo Suominen. ”Seitsemäs kesä on alkamassa ja Mustiosta onkin muodostunut teatterillemme tärkeä kesäkoti, johon on aina mukava tulla. Upeat maisemat, hyvät puitteet teatterin tekemiseen ja 450-paikkainen katettu katsomo ja näyttämö antavat niin tekijöille kuin yleisölle hyvät oltavat kesäillassa.”

Contact Info

CNC Carnival News COmpany Ltd

Paola

Malta

Email : info@carnivalnews.net