Siuntio aikoo vuokrata kylpylän liikuntatilat


Siuntion kunta aikoo vuokrata kylpylärakennuksen liikuntatilat uudelta omistajalta, jos lopullisista vuokraehdoista päästään sopimukseen. Tähän sisältyvät uima-allastilat ja niihin kuuluvat pukuhuoneet ja saunatilat, kuntosali ja liikuntasali sekä niiden pukuhuoneet. Vuokrattava ala on yhteensä noin 2 100 neliömetriä.

Kunnanhallitus hyväksyi aiesopimuksen maanantai-iltana.

Hotelli Lepolampea Espoossa pyörittävä perheyritys Lepolampi Oy on neuvotellut Miina Sillanpään säätiön kanssa kylpyläkiinteistön ostamisesta. Lepolampi Oy on asettanut kaupan yhdeksi ehdoksi sen, että kunta vuokraa liikuntatilat.

Lepolampi Oy ostaa kylpylärakennuksen, kiinteistöön kuuluvat maa-alueet sekä Lepopirtti-kokonaisuuden. Kiinteistöjen hallinnointia varten perustetaan uusi yhtiö.

”Mainio lisä palvelutarjontaan”

Kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa perustelee tilojen vuokraamista sillä, että kunta haluaa tarjota kuntalaisille monien toivoman mahdollisuuden käydä uimassa tai virkistymässä.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että hanke on edennyt positiivisessa ilmapiirissä, ja on nyt jo aiesopimusvaiheessa. Näyttää siltä, että kiinteistö saa uuden elämän, Isotupa iloitsee.

Hän muistuttaa, että monet tuntevat Siuntion kylpylän kautta ja että kylpylä on parhaimpina aikoina työllistänyt yli 250 henkilöä.

– Kun hanke saavuttaa täyden toimintavalmiuden, se on mainio lisä Siuntion palvelutarjontaan. Kylpylästä löytyy myös tiloja yrittämäiseen.

Halvempi kuin uusi halli

Aiesopimuksen mukaan kunta vastaa vuokraamiensa tilojen huolto- ja ylläpitokustannuksista. Nettokäyttökustannusten arvioidaan olevan noin 250 000 euroa vuodessa, mikä ei vielä sisällä uimavalvonnan eikä lipunmyynnin talousvaikutuksia. Lisäksi kunta maksaa vuokrana vuokraamansa pinta-alan osuuden rakennuksen kiinteistöverosta, eli noin 20 000 euroa vuodessa.

Mainittujen kulujen lisäksi hankkeella on myös tulovaikutuksia, kun kuntaan syntyy työpaikkojen ja niiden myötä verotuloja.

– Kulut ovat isot, mutta varmasti pienemmät kuin tilanteessa, jossa rakentaisimme uuden hallin. Haasteellisempaa olisi arvioida rahallisesti kulttuuriperimän säilyttämisestä tai hyvinvoinnin ja elinvoiman lisääntymisestä saatavaa arvoa, Isotupa huomauttaa.

Avataan ensi vuonna, kun käytännön järjestelyt on hoidettu

Vuokra-aika alkaa 1.1.2023 tai viimeistään, kun kiinteistökauppa on saatettu päätökseen. Vuokrasopimus on voimassa 10 vuotta. Kunta avaa uimahallin ja liikuntatilat, kun käytännön järjestelyt saadaan hoidettua.

– Tiloja pyritään pitämään auki mahdollisimman paljon, jotta käyttöaste saadaan mahdollisimman korkeaksi. Ulkoallasta ei kuitenkaan ole tarkoitus ottaa käyttöön, koska se vie niin paljon energiaa eikä se tässä maailmantilanteessa ole järkevää, Isotupa sanoo.

Tavoitteena on, että varsinainen vuokrasopimus valmistellaan 28. marraskuuta pidettävään kunnanhallituksen kokoukseen.

Kunta ottaa myös kylpylän rantareitin kunnossapidon hoitaakseen ja se jää yleiseen käyttöön. Muilta osin ulkoalueet jäävät ostajan käyttöön.

Contact Info

CNC Carnival News COmpany Ltd

Paola

Malta

Email : info@carnivalnews.net