Mitä kaikkea Kroatia matkat tarjoavat


Matkustaminen on ollut jo vuosien ajan monien suomalaisten mieleen. Nyt kun muutaman välivuoden jälkeen matkailusta on tullut taas entistäkin helpompaa, on aika miettiä, mikä olisi seuraava hyvä kohde matkalle.

Suomessa riittää nähtävää joksikin aikaa, mutta moni haluaa silti suunnata jo aiemmin ulkomaille. Tarjontaa löytyy lähes loputtomasti, kun mietimme, mihin kaikkialle maailmassa voi suunnata. Matkustamiseen on siis paljon valinnanvaraa, joka tarkoittaa sitä, että kohteen valitseminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, ennen kuin itse matka tulee varata.

Jotta seuraavan kohteen etsiminen olisi sinulle helpompaa, haluamme esitellä Kroatian, jonka tarjonta on varmasti suomalaisten matkaajien mieleen. Katsotaan nyt, mitä tämä matka pitää sisällään.

Pidä nämä asiat mielessä matkalla Kroatiaan

Ensimmäiset asiat, jotka Kroatiasta tulevat meille mieleen, ovat sen upeat rannat sekä upea kaupunki, joka on täynnä kulttuuria. Kohde on myös televisiosta tuttu, sillä siellä kuvattiin monia kohtauksia sarjaan Game of Thrones. Kun haluat päästä ihastelemaan kuvauspaikkoja tarinan takaa, Dubrovnikin rannikkokaupunki tulee lisätä matkasuunnitelmiin. Tapahtumapaikat, kuten Kuninkaansatama ja Westerosin pääkaupunki ovat juuri täällä kuvattuja, joten näet varmasti tuttuja paikkoja täällä.

Kroatian luonto

Jos kaupunki ei kiinnosta sinua ja haluat päästä nauttimaan luonnosta ulkomailla, meillä on sinulle täydellinen ehdotus. Mitä kaikkea Kroatia matkat tarjoavat luontoon kaipaavalle? Vastaus tähän on upea kansallispuisto, jolla on erittäin positiivinen maine.

Puisto on tunnettu maailmalla laajasti ja se onkin monipuolinen kohde. Kyseessä on Plitvice, joka sijaitsee Kroatian sisämaassa. Kansallispuistoon on helppo matkustaa, sillä sinne tehdään paljon retkiä. Jos haluat viettää enemmän aikaa luonnon läheisyydessä, voit myös varata majoituksen puiston lähettyviltä.

Siellä on monia hotelleja, jotka majoittavat useita turisteja vuosittain. Kroatiassa liikkuminen sujuu hyvin julkisilla kulkuneuvoilla, kuten bussilla, mutta voit myös halutessasi vuokrata auton. Esimerkiksi Plitvicen kansallispuisto on vain kahden tunnin ajomatkan päässä Kroatian pääkaupungista, Zagrebista.

Matka on mukava suunnitella ja toteuttaa, kun sen tekee omien mieltymysten mukaan. Toiset haluavat kulkea omillaan ja tehdä matkasta kokonaan omalta näyttävän. Kuitenkin, toiset taas pitävät siitä, että valmis paketti pitää sisällään kaiken, mitä matkalta voi toivoa.

Suunnitelmat on siis tärkeää tehdä juuri omaan tilanteeseen sopiviksi. Silloin voit suunnitella matkalle ne kohteet, joihin haluat. Ja vaikka haluaisitkin varata kaiken etukäteen valmiiksi, sinun ei tarvitse tinkiä siitä, mitä haluat tehdä. Kroatiassa matkaan voi vaivattomasti yhdistää rantaloman, kaupungin jännittäviä kohteita sekä omaan makuun sopivia aktiviteetteja.

Kroatian ranta

Adrianmeri on takaa matkallesi sen, että pääset nauttimaan lämpimästä ilmastosta ja upeista rannoista. Tiesitkö, että Kroatiassa meri on yksi maailman puhtainta? Merivirta suosii rantoja todella hyvin ja alueella on todella vähän teollisuutta, joka varmistaa myös sen, että vesi on kristallinkirkasta aina.

Rantaloma on erityisesti talvella erittäin positiivinen aika päästä hetkeksi näkemään kadoksissa oleva aurinko jälleen. Kroatiassa ilmasto on suomalaisille sopiva, sillä sadetta on vain muutamana päivänä vuodessa luvassa. Lämpöä ja valoa löytyy jokaiselle matkalle ja siksi lomalle kannattaa suunnitella ainakin yksi päivä, jolloin rannalla oloon voi täysillä keskittyä.

Myös ruoan suhteen Kroatia on mahtava kohde. Se on saanut paljon vaikutteita Italian erilaisista tavoista tehdä ruokaa, joten tuttuja makuja saattaa olla luvassa. Suomessa järjestetään erilaisia ruokamarkkinoita, mutta voit löytää niitä myös Kroatiasta. Täällä upeat ruoka-annokset ovat osana monta erilaista juhlaa, joten et varmasti pääse välttymään niihin kohtaamiselta. Lomamatkasi pitää siis sisällään kaikkea sitä, mitä rantalomalta voisi kaivata.

Contact Info

CNC Carnival News COmpany Ltd

Paola

Malta

Email : info@carnivalnews.net