Remonttia kesällä


Monelle meistä on viimeisen vuoden aikana tullut entistä enemmän vapaa-aikaa. Tämä tuli monelle lisääntyneen etätyön ohessa ja pääsimme harrastamaan enemmän. Sittemmin kuitenkin tilanteet ovat muuttuneet entisestään ja olemme viettäneet enemmän aikaa kotona – mitä se on sitten tarkoittanut arkisessa elämässä? Monet ovat alkaneet kiinnittää entistä enemmän huomiota oman asuntonsa seiniin, pintoihin, sisustukseen ja on tullut erilaisia remonttikohteita mieleen. Mutta sitten kun on tullut aika listata niitä toimenpiteitä, on monelle tullut eteen mahdollinen remonttilaina, mistä sen hakisi, paljon sitä hakisi, ja miksi itseasiassa remontin ylipäänsä tekisi?

Remontin perussyyt

Jos lähdetään miettimään kodin remonttia yleensä, kannattaa aloittaa listaus välttämättömyyksistä. Jos asunto tai kiinteistö vaatii oikeasti toimiakseen jonkin remontin, on sen kiireellisyysaste ykkönen, eli se pitää hoitaa ensimmäiseksi. Kaikki muut kosmeettiset remontit ja muutokset ovat astetta kaksi, eli niillä ei  ole niin pakottavaa tarvetta.

Jos remontti oikeasti on pakollinen, jotta asunnossa voi elää – on myös mahdollinen remonttilaina otettava mahdollisemman nopeasti ja työt saada käyntiin. Varaudu kuitenkin siihen, että paikallisen ammattilaisen saaminen työkohteeseen voi viedä useamman viikon, jopa useamman kuukauden! Lisäksi on huomattu, että monesti jopa tarjouksen saaminen työkohteesta saattaa olla työn takana, joten älä lannistu, jos ensimmäinen remonttifirma, jolta kysyt, ei palaakaan tarjouksen kanssa.

Muista remontissa

Remonttiin ryhtyvän on hyvä muistaa muutama asia, jotka ovat remontin onnistumisen kannalta ratkaisevassa merkityksessä. Ensimmäinen on tietenkin, että ennen kuin otat edes yhteyttä yhteenkään remonttialan yritykseen tai ammattilaiseen, tee itsellesi selväksi mitä olet tekemässä. Kuinka suurta tai pientä remonttia olet tekemässä – tämä selviää, kun teet itsellesi edes jonkinlaisen suunnitelman ja sen perusteella lasket budjetin. Jos et ole koskaan teettänyt mitään remonttitöitä kenelläkään ulkopuolisella, kysele vaikka sosiaalisen median ryhmistä hintatasoja, ja kenties jopa neuvoja. Nykyään voit saada myös hyviä vinkkejä paikallisista tekijöistä omista ryhmistäsi tai omilta verkostoiltasi. Sitten kun olet rajannut tulevan remontin sisällön ja laskenut alustavan budjetin sisältäen työn, tarvikkeet ja kenties sen päälle uuden sisustuksen tai huonekalut ja valaistuksen, on aika kysellä tarjouksia.

Etene aina kirjallisten sopimusten kanssa, älä ota vain suullista tarjousta, vaikka ammattilainen olisi kuinka kiva ja mukana ja asiallisen tuntuinen. Jos remontissa nimittäin menee jotain pieleen, ilman kirjallista sopimusta remontoijan kanssa, on sinun vaikea lähteä hakemaan mitään vakuutuskorvauksiakaan – ja usko pois, monet remontit eivät suju kuin Strömsössä vaan niille käy kuten television Remppa tai muutto-ohjelmissa, aina tulee pieniä tai isompia yllätyksiä.

Jos olet aiemmin ihmetellyt median kertomista isoista rakennusurakoista ja niiden pieleen menneistä budjetoinneista, voi hyvinkin olla, että koet samoin oman ensimmäisen remontin yhteydessä. Jos et tee kunnollista suunnitelmaa ja budjetointia, niin jo pienissä remonteissa tulee yllättäviä rahareikiä remontin kuluessa. Olisit kyllä huomannut ne, jos olisit tehnyt kunnon suunnitelman ja ottanut asioista selvää, mutta jos hätäilit, huomaat sen rahan kuluessa nopeammin kuin ajattelitkaan.

Jos suinkin mahdollista, ota myös kuvia remontin eri vaiheista. Kuvilla on kaksi merkitystä: ensinnäkin ne ovat sinulle muistoja ja toisekseen, jos jotain joskus tapahtuu, on sinulla kuvallinen todiste mitä on tehty.

Iloitse valmiista remontista

Kun sitten remontti on viimein valmis, on edessä sen remontin maksaminen. Jos teet sen lainalla, voit varmasti jakaa koko kustannuksen tuleville vuosille, ja se ei tunnu kerralla niin pahalta, mutta pääset kuitenkin saman tien nauttimaan remontin antimista. Uusi sauna, keittiö tai terassi ovat hyviä remonttikohteita niin oman asumismukavuuden kuin asunnon myymisen suhteen. Remontin alussa onkin muistettava myös se, tekeekö remonttia itselle eli onko jäämässä asuntoon pidemmäksi aikaa, vai onko remontissa kyse myymisestä – näissä on hieman erilainen mietintämyssy päässä, itselle rakentaessaan voi sisustukseen suhtautua oman maun mukaan, kun rakentaa ja sisustaa myyntiin, pitää yleensä miettiä enemmän sitä, mitä muut saattavat ajatella kohteesta. Asioilla on yleensä se oma tulevaisuuteen liittyä aspektinsa, joka pitää muistaa myös suunnitteluvaiheessa.

Contact Info

CNC Carnival News COmpany Ltd

Paola

Malta

Email : info@carnivalnews.net